Ainekset:
8-12 kpl isoja rocotoja (esim. Riesen Gelb)
400 g jauhelihaa (rasvaista)
1 iso tai 2 pientä sipulia
1 valkosipuli
pippuria
suolaa
2 pakettia pekonia
juustoa kuorrutukseen
Valmistus:
Puolita ja perkaa rocotot eli poista kanta, siemenet ja siemenkiinnikkeet. Voit jättää rocotot myös kokonaisiksi ja kovertaa ne tyhjiksi.
Keitä perattuja rocotoja n. 10 min. Jos haluat mahdollisimman tulisen lopputulokse, älä keitä ollenkaan, tai jos haluat miedon, keitä kaksi-kolme kertaa muutama minuutti kerrallaan ja vaihda vesi välillä.
Pilko sipulit.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla, mausta, lisää sipulit ja paista muutama minuutti.
Laita rocoton puolikkaisiin (tai kokonaisiin) niin paljon täytettä kuin mahtuu.
Kääri ympärille pekonisiivu tai kaksi ja päälle hyvää juustoa raasteena.
Paista 200 asteessa 15-20 min niin, että pekoni kypsyy ja juusto ruskistuu.
Nauti esim. perunoiden tai salaatin kanssa.
Print Recipe
Täytetyt rocotot (Chilifest 2016)