Siikacheviche (Chilifest 2016)

Ainekset:

400 g siikaa
2 sitruunaa
sopivasti chiliä
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa

Valmistus:

Fileoi ja kuutioi siika.
Pilko chilit. Mitä tulisempi lajike, sitä pienempää silppua ja sitä vähemmän chiliä.
Chevicheehen sopii melkein mikä vain chili, mutta chinenset ja baccatumit toimivat yleensä parhaiten. Tässä omaa suosikkiani eli Nagaa. Miedompia lajikkeita käytettäessä chilin määrä on luonnollisesti moninkertainen.
Sekoita chilisilppu kalanpalojen joukkoon.
Lisää sitruunamehu, sokeri ja suola. Sekoita.
Anna tekeytyä, kunnes kalanpalojen pinta on vaaleennut, mutta sisältä näkyy vielä punakkuutta. Tähän menee sitruunan hapokkuudesta ja kalanpalojen koosta rippuen 2-10 min.
Kaada sitruunamehu pois ja nauti sellaisenaan, ruis- tai saaristolaisleivällä tai salaatin kanssa.

Print Recipe
Siikacheviche
Servings
Servings
Recipe Notes

Siikacheviche

Share this Recipe
 
Powered by WP Ultimate Recipe