Omena-mustaherukkahillo chilillä maustettuna

 

Maukas hillo, joka sopii loistavasti vaikkapa jäätelön lisäkkeeksi tai jälkiruokiin.

omena_mustis

Ainesosat:

1 kg omenoita
1 litra mustaherukoita
1 lime kuorittuna
2 Jamaican Scotch Bonnetia (Moa)
2 Rocotoa (PI 593618)
2 Aji Cristalia
2 Ulupica Extra Largea
0,5 dl omenaviinietikkaa
muutama mintun lehti

5 dl hillosokeria

Keitä aineksia noin tunti, kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää 5 dl hillosokeria.
Keitä n. 10 minuuttia.

Purkita hillo kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.

Toimii erinomaisesti ainakin jäätelön kanssa.

Resepti ja kuva: Pekka Mäkinen

Print Recipe
Omena-mustaherukkahillo chilillä maustettuna
Maukas hillo vaikkapa jäätelön kera nautittavaksi.
Cuisine Säilöntä
Prep Time 10 minuuttia
Cook Time 70 minuuttia
Servings
purkkia (250ml)
Cuisine Säilöntä
Prep Time 10 minuuttia
Cook Time 70 minuuttia
Servings
purkkia (250ml)
Instructions
  1. Keitä aineksia noin tunti, kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää 5 dl hillosokeria. Keitä n. 10 minuuttia.
  3. Purkita hillo kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe