Maukas hillo, joka sopii loistavasti vaikkapa jäätelön lisäkkeeksi tai jälkiruokiin.
Ainesosat:
1 kg omenoita
1 litra mustaherukoita
1 lime kuorittuna
2 Jamaican Scotch Bonnetia (Moa)
2 Rocotoa (PI 593618)
2 Aji Cristalia
2 Ulupica Extra Largea
0,5 dl omenaviinietikkaa
muutama mintun lehti
5 dl hillosokeria
Keitä aineksia noin tunti, kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää 5 dl hillosokeria.
Keitä n. 10 minuuttia.
Purkita hillo kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.
Toimii erinomaisesti ainakin jäätelön kanssa.
Resepti ja kuva: Pekka Mäkinen
Prep Time | 10 minuuttia |
Cook Time | 70 minuuttia |
Servings |
purkkia (250ml)
|
Ingredients
- 1 kg omenoita
- 1 l mustaherukoita
- 1 lime kuorittuna
- 2 Jamaican Scotch Bonnettia (MoA)
- 2 rocotoa (PI-593618)
- 2 Aji Cristali
- 2 Ulupica Extra Largea
- 0,5 dl omenaviinietikkaa
- 4 mintun lehteä
- 5 dl hillosokeria
Ingredients
|
|
Instructions
- Keitä aineksia noin tunti, kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää 5 dl hillosokeria. Keitä n. 10 minuuttia.
- Purkita hillo kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe