Täällä on ollut piparkakkuresepti jo aiemmin mutta eihän niitä koskaan voi olla liikaa. Tämä taikina on helppo tehdä sillä kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja annetaan olla jääkaapissa yön yli. Ohje on puolitettu alkuperäisestä, joten nuo mitat ovat siksi aika ”jännittäviä”.
Ainekset:
- 2 ¼ dl sokeria
- 1 munaa
- 200 g sulatettua voita
- ½ dl tummaa siirappia
- 1 tl ruokasoodaa
- n. 0,5 l vehnäjauhoja
- ½ rkl kanelia
- ½ rkl inkivääriä
- ¾ rkl neilikkaa
- 2-3 tl baccatumjauhetta tai esim. tulista/supertulista jauhetta n. ½ (-1) tl
- 2 dl perunajauhoja
Vaahdota sokeri ja munat, lisää joukkoon sulatettu voi ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Luulenpa, että tuo ½ tl supertulista jauhetta riittää hyvin mutta kukin tietysti maustaa oman makunsa mukaan.
Pidä taikina kylmässä yön yli. Paistolämpötila 200⁰ C n. 5 minuuttia/pelti.
Taikinasta tulee noin 100 piparia.