Ainekset:
20 Aji Cristalia
2 Oranssia Habaneroa
1 Harold St. Bart´s
1 kg kuorittuja appelsiineja
0,5 kg persikkaa
0,2 kg ananasta
0,2 kg päärynää
2 sitruunaa
20 g inkivääriä
1 kg hillosokeria
muutama tähtianis
Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen ja laita lasipurkit sinne. Purkkien kannet eivät kestä uunia, joten niitä keitetään vedessä 15 min.
Kuori hedelmät ja poista siemenet. Leikkaa chileistä kanta pois.
Laita hedelmät, chilit ja inkivääri blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella. Siirrä kattilaan ja lisää tähtianikset. Keitä 15 min tai kunnes vaahtoa ei enää muodostu.
Purkita uunissa väh. 150-asteessa väh. 15 min steriloituihin purkkeihin. Purkkien kannet otetaan suoraan kiehuvasta vedestä.
Säilytä hillo viileässä. Hillo säilyy avaamattomissa purkeissa hyvänä muutamia vuosia, avattuna noin 6 kk.