Tämä melko tulinen kastike on karibialaistyyppinen ja soveltuu mainiosti vaikkapa kalan tai kanan kaveriksi. Kastike soveltuu säilöttäväksi koostumuksensa puolesta mainiosti myös pulloihin. Reseptistä valmistuu noin 3 litraa maukasta ja riittoisaa kastiketta. Ainesosat: 1,2 kg tulisia chinensejä (esim. Scotch Bonnet tai Habanero) 200 g inkivääriä 100 g valkosipulia 450 g sipulia 1,4 l viinietikkaa 1 kg limejä 4 rkl öljyä 2-3 rkl suolaa 1 dl Dijon-sinappia 1 ruukullinen viinisuolaheinää (tai muita… Lue lisää…
Savuinen ja aromaattinen chilitahna, jolla karkotat noidat sekä vampyyrit. Sivuoireena luonasi kyläilevät ruokavieraat saattavat kiiluvin silmin anella tahnaa kotiinviemisiksi. Ainekset: 1,2 kg kylmäsavustettuja rocotoja 670 g kylmäsavustettua sipulia 200 g kylmäsavustettua valkosipulia 1 litra vettä 3 dl valkoviinietikkaa 3,5 dl limemehua 1,6 kg tomaattisosetta 1 rkl suolaa 1 rkl macadamiaöljyä 32 g tellicherryä 3 dl sokeria Poista rocotoista siemenet ja puolita, tai suurempia chilejä käyttäessä pilko vielä useampaan osaan. Kuori… Lue lisää…
Näistä lihapiirakoista löytyy nakkikiskan versioihin verrattuna huomattavasti enemmän luonnetta ja makua. Vältyt myös ikäviltä vaaratilanteilta valmistaessasi lihapiirakat kotonasi sen sijaan, että jonottaisit joulukuisessa räntä- tai vesisateessa murkinaa synkillä sivukujilla. Resepti on hieman työläs, mutta vaivannäkö palkitaan makuelämyksellä. Valmistusaika: 90-120 min Valmistusaineet Taikina: 3 dl maitoa tai vettä 25 gr hiivaa 1 rkl sokeria 2 tl suolaa 1 rkl öljyä 8-10 dl hiivaleipäjauhoja Täyte: 400-600 gr naudan paistijauhelihaa 2 sipulia 4 dl… Lue lisää…
Joulu-tammikuussa Chiliyhdistys tarjoaa jäseneksi liittyville erikoisetuna tavallista isomman siemenlajitelman, jonka voit valita kolmesta erilaisesta. Tavallisesti lähetämme kolme pussia siemeniä, nyt saat kuusi tarkoin valittua huippulajiketta! Lisäksi saat tavalliseen tapaan yhdistyksen viimeisimmän Chilin poltteessa -lehden sekä jäsenmaksun maksettuasi luottokorttimallisen jäsenkortin. Voit liittyä suoraan alla olevalla lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia. Lisätietoja jäsenyydestä on Chiliyhdistyksen Jäseneksi-sivulla. Jokainen lajitelma sisältää kuuden eri lajikkeen siemenet. Valitse näistä yksi ja kirjoita sen nimi (Aloituspakkaus, Eri tulisuusasteet tai… Lue lisää…
Tässäpä oiva suolainen piirakka arkeen tai juhlaan! Valmistelut: 20 min Valmistus: 60 min AINEKSET: Pohja: 2,5 dl karkeita vehnäjauhoja 1,5 dl leseitä (kaura, ruis, vehnä) 2 dl raastettua, kypsytettyä juustoa (Morbier, Lidl Deluxe Gouda) 1 tl chilijauhetta (rocoto) 125 g voita 5 rkl kylmää vettä Täyte: 150g kylmäsavustettua poroa rouheena 150g kypsytettyä juustoa (Lidl Deluxe Gouda, savujuustot) 50g sinihomejuustoa (Aura Gold, St. Agur) 1-5 chiliä tuoreena… Lue lisää…
Kaipaatko joululahjaideoita? Nyt on mahdollisuus tilata chiliyhdistyksen t-paitoja, huppareita ja pipoja, joita ei saa mistään muualta. Paitoja on valkoisina, punaisina ja mustina, pipoja valkoisina ja mustina. Tarkemmat tiedot ja ohjeet tilaussivulla. Parantaaksemme palvelua, olemme lisänneet sivustolle viikonlopun aikana myös palautelomakkeen Yhteystiedot-sivulle sekä liittymislomakkeen Jäsenille-sivulle .
Chiliyhdistys osallistuu Helsingin messukeskuksessa järjestettäviin ELMA maaseutumessuihin, jotka ovat osa Meidän Viikonloppu-messuja. Tule tutustumaan harrastukseen, kyselemään kasvatusvinkkejä, keskustelemaan mistä vain chiliin liittyvästä tai vaikkapa tutustumaan Uudenmaan aluejaoston toimintaan. Olemme mukana tapahtumassa yhdessä Chilitarvikkeen kanssa ja meidät löydät yhteisosastolta 6p41. Yhdistyksen pisteessä on myynnissä laaja valikoima chilien siemeniä erittäin edulliseen hintaan! Lisätietoa messuista löydät messukeskuksen sivuilta sekä tapahtuman Facebook-sivulta. Aukioloajat pe 7.11.2014 klo 9–18 la 8.11.2014 klo 10–18 su 9.11.2014 klo 10–17
Chilien hapattaminen on säilömistä maitohappokäymisen avulla samaan tapaan kuin esimerkiksi hapankaalta valmistetaan. Hapattamisessa chilin maku ja ravinteet säilyvät hyvin, luultavasti paremmin kuin missään muussa säilöntämuodossa. Hapanchilissä on lisäksi erittäin raikas ja omintakeinen makumaailmansa. Hapattaminen on helppoa eikä siihen tarvita erikoistaitoja tai -välineitä, vaan ainoastaan mielenkiintoa ja jonkin verran aikaa. Kasvata tai hanki chilejä. Mikä tahansa laji ja lajike käy. Perkaa chilit eli poista kannat ja ainakin rocotojen tapauksessa myös siemenet…. Lue lisää…
Tänäkin vuonna saatiin uusi hallitus valittua, ja kokoonpano on mitä mainioin! Vanhoina hallituksessa jatkavat PJ Jarkko ”jaolsten” Stenfors, Pirjo ”Sihteeri” Koivunen, sekä varajäsenen ominaisuudessa Ekku ”Siku” Tamminen. Uudet hallituksen jäsenet edustavat Suomen kirkkainta chilikärkeä, sillä chilifoorumilla ja chilimiiteistä yhdet kaikkein tunnetuimmat henkilöt saatiin kahlittua hallitusvastuuseen, kehittämään ja yhä uudistamaan yhdistystä. Tänä vuonna hallitustyöhön oli tosissan kiinnostusta ja tunkua, eikä kaikkia halukkaita edes hallitukseen saatu mahtumaan. Toivottavasti juuri tämä trendi jatkuu,… Lue lisää…