Järjestämme chiliaiheisen valokuvakilpailun! Kilpailu alkaa heti ja kuvia voi lähettää marraskuun loppuun saakka. Kilpailun teema on chili sen kaikissa muodoissaan ja kaikista näkökulmista. Kuvassa voi olla kasveja, satoa, ruokaa, kastiketta, chiliherkkuja tai se voi kertoa chilin kasvatuksesta. Kunhan kuvassa näkyy selkeästi, että kysymys on jollain tavalla chilistä, kuva kelpaa kilpailuun. Kilpailussa palkitaan kolme parasta kuvaa. Palkinnot ovat Led Finland -kasvivalo Fatalii Gourmet -tuotepaketti Golden Gourmet -tuotepaketti Kilpailuun voi osallistua maksimissaan… Lue lisää…
Tervetuloa yhdistyksen vuosikokoukseen ja tapaamiseen lauantaina 23. lokakuuta Iittalan Lepaanrantaan. Mukaan juhliin ja kokoukseen ilmoittaudutaan viimeistään 19.10. tällä lomakkeella: https://forms.gle/nYnmyMinDAjxgeBg6 Tapahtuma alkaa noin klo 14 ja yhdistyksen vuosikokous on klo 15. Kokouksen asialista ja valtakirjapohja ovat tämän viestin lopussa. Tapahtuma on täysin avoin ja tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, joten kerro siitä ihmeessä kavereillesikin. Vuosikokouksessa on äänioikeus luonnollisesti vain yhdistyksen jäsenillä. Kokouksen jälkeen meillä laadukas ja kattava ruokailu ja illanviettoa. Paikalla voi luonnollisesti… Lue lisää…
Olemme mukana Ruokamessut netissä -tapahtumassa 23.-25.4.2021. Messut tapahtuvat pääosin Messuhalli-facebook-ryhmässä. Liity mukaa linkistä alta! https://www.facebook.com/groups/369441084186934 Messujen nettisivulla on tarkemmat tiedot tapahtumasta ja mukana olevista yrityksistä. Meidän nettikaupassa on saatavilla chilin siemeniä, vaatteita ja lehtiä. Kaikki valkoiset vaatteet ovat nyt rajussa alennuksessa. Kaupassa on myös käytettävissä kaikki yleiset maksutavat.
Makkaran teko voi kuulostaa vaativalta, mutta se ei ole sitä. Laitteita siihen tarvitaan jonkin verran ja aikaa menee, mutta prosessi ei ole sinänsä vaikea. Tärkeintä on käyttää reilusti rasvaista lihaa ja vaivata taikinasta hyvä emulsio, koska nämä kaksi takaavat maun ja rakenteen. Tämä on perusresepti, jossa tavoitteena on noin 20 % rasvapitoisuus, mutta muuten reseptiä voi muokata oman maun mukaan. Makkaranteon perusasoita tässä ei käydä juurikaan läpi, koska ne on… Lue lisää…
Olemme mukana Suomen ensimmäisillä Ruokamessuilla netissä! Messut tapahtuvat pääasiass facebookissa messuhalli-ryhmässä, messujen nettisivuilla ja tietysti meidän omissa kanavissa. Messujen aikana ja pari viikkoa niiden jälkeen myymme netissä monipuolista valikoimaa chilien siemeniä. Lisäksi meiltä saa lehtiä ja flyereita ja jaamme monenlaista tietoja chilin käytöstä ja kasvatuksesta. Messuilla meillä on myös arvontoja. Messujen aikana jäseneksi liittyvät saavat myös tavallista laajemman liittymispaketin. Liittykää mukaan messuhalli-ryhmään. Tästä tulee iso juttu! Tapahtuma on yleisölle täysin… Lue lisää…
On taas chiliyhdistyksen vuosikokouksen aika. Valitettavasti kevään kokouksen tavoin emme voi järjestää tätäkään fyysisesti. Tai voisimme, mutta se pitäisi tehdä niin rajoitetusti, että ei kannata. Virallisesti kokouksen paikka on Radanvarsitie 40, 01450 Iittala, mutta suosittelemme vain etänä osallistumista. Kokoukseen osallistuminen etänä on edelleen laillista, vaikka asiaa ei mainittaisi yhdistyksen säännöissä. Kokouksessa käytettävä ohjelmisto on Zoom, joka toimii sekä tietokoneilla että älypuhelimilla. (https://uwasa.zoom.us/download) Kokous on lauantaina 24.10.2020 klo 13:00 ja siihen… Lue lisää…
Chiliyhdistyksellä on ollut tapana järjestää kevätkaudella syksyn vuosikokouksen lisäksi ylimääräinen jäsenkokous tai muu tapahtuma. Niin tehdään näin poikkeusvuonnakin, mutta se tehdään netissä etänä. Toivotamme sinut tervetulleeksi yhdistyksen ylimääräiseen jäsenkokoukseen. Koronan vuoksi kokous järjestetään tällä kertaa digitaalisia apuvälineitä käyttäen etänä. Etäkokousten järjestäminen on tällä hetkellä laillista vaikka niitä ei mainittaisi yhdistyksen säännöissä. Kokouksessa käytettävä ohjelmisto on Zoom, joka toimii sekä tietokoneilla että älypuhelimilla. (https://uwasa.zoom.us/download ) Kokous on sunnuntaina 14.6.2020 klo 13:00 ja… Lue lisää…
Tervetuloa yhdistyksen vuosikokoukseen ja tapaamiseen lauantaina 26. lokakuuta osoitteeseen Pellavatehtaankatu 12 C, Tampere! Mukaan juhliin ja kokoukseen ilmoittaudutaan viimeistään 24.10. tällä lomakkeella: https://forms.gle/6FNGwP5ir9EtVc6K9 Tilaisuus alkaa klo 14 ja yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous on klo 15. Kokouksen asialista ja valtakirjapohja ovat tämän viestin lopussa. Tapahtuma on täysin avoin ja tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, joten kerro siitä ihmeessä kavereillesikin. Vuosikokouksessa on äänioikeus luonnollisesti vain yhdistyksen jäsenillä. Ruokatarjoilun hoidamme tällä kertaa niin, että tilaamme ruuat paikan päälle… Lue lisää…
Suomen chiliyhdistyksen kevättapaaminen ja jäsenkokous järjestetään Turussa 25.5.2019 Gigges Clubin tiloissa osoitteessa Satamakatu 14 alkaen klo 13. Perinteitä vaalien tarjolla on hyvää ruokaa ja enemmän tai vähemmän laadukasta keskustelua chileistä. Ruoan kokoukseen valmistaa Ravintola Suomalainen pohja. Jäsenistölle tilaisuus ja ruokailu on ilmainen, mukaan tuleville ei-jäsenille aterian hinta on 20 €. Tarjoamme kaikille alkoholittomat juomat, muut juomat kukin voi tuoda mukanaan itse. Jotta herkuttelumme saisi vähän virallista leimaa, pidämme hyvin lyhyen… Lue lisää…
Näitä pullia ja paljon muuta syötiin Chilyhdistyksen vuosikokouksessa. Ohje annetaan tässä alkuperäisenä, mutta nämä voi luonnollisesti kypsentää muullakin tavalla kuin sous videssa. Jos suos vide on outoa, siihen voi tutustua googlen avulla tai esim. www.sousvide.fi Pulliin tarvitset 500 g broilerin jauhelihaa 1 rkl öljyä ½ tl kuivattua valkosipulia 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl raastettua sitruunan kuorta ½ tl suolaa ½ tl mustapippuria 1 tl kuivattua tulista chinenseä, esim. Bonda… Lue lisää…