Growing and eating chili peppers is a very international hobby and it’s gaining interest not only in Finland. We want to serve the capsicum lovers in Finland who don’t speak Finnish and everyone interested in capsicums no matter where they live. So far we have in English the most important pages but we will continue translating more and more content. It may take some time since all work we do… Lue lisää…
Yhdistyksen 10-vuotisjuhlia ja Chilifestien vapaaehtoisten kiitosjuhlaa vietettiin lauantaina Siurolla Knuutilan kartanolla tulisissa ja savuisissa merkeissä. Olisi vähättelyä sanoa vain, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Fafa’s Smokeryn pulled pork, brisket ja muut herkut sekä paikan päällä savustetut chilit veivät kielen mennessään ja täyttivät juhlakansan mahat enemmän kuin riittävästi. Poppamiehen toimittamat juomat pitivät huolta juhlaväen nestetasapainosta. Tarjolla oli chiliä kastikkeina, tuoreena, hapatettuna ja ensimmäistä kertaa julkisesti saatiin maistaa myös… Lue lisää…
Preparations: 10 min Cooking: 90 min INGREDIENTS: The Sponge: 5 dl wheat flour 8 tbsp cocoa powder 4 tsp baking powder or 2 tsp baking soda (1 tbsp apple vinegar, if you are using baking soda) 1 tsp salt 1,5 dl cooking oil 3 dl milk 3 eggs 2 dl sugar 1 vanilla pod or 1 tbsp vanilla sugar 1-5 tsp of chili powders according to your taste Filling: ½-1 dl chili jam… Lue lisää…