Chinensepyree

Tämä pyreetyyppinen kastike säilyy hyvin ja tulisuutta kastikkeesta löytyy ”sopivasti” 🙂

moa
Ainesosat:

1kg Jamaican Scotch Bonnetia (MoA)
0,5 kg porkkanaa
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
3 limeä kuorittuna
2 dl valkoviinietikkaa
3 dl hillosokeria
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Keitä n. puoli tuntia kunnes ovat pehmeitä.

Halkaise Scotch Bonnetit ja aja blenderillä soseeksi.
Lisää blenderiin vähän jäähtynyt porkkana-sipuli-valkosipuliseos.
Lisää joukkoon kuoritut limet, valkoviinietikka sekä mausteet.
Surruta tasaiseksi.

Siirrä seos kattilaan, lisää hillosokeri ja keitä n. 15 min ajan koko ajan sekoittaen.

Purkita pyree kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.

Ja eikun syömään…

Resepti: Pekka Mäkinen

Print Recipe
Chinensepyree
Tämä pyreetyyppinen kastike säilyy hyvin ja tulisuutta kastikkeesta löytyy "sopivasti" 🙂
Cuisine Säilöntä
Prep Time 30 minuuttia
Cook Time 60 minuuttia
Servings
litra
Ingredients
Cuisine Säilöntä
Prep Time 30 minuuttia
Cook Time 60 minuuttia
Servings
litra
Ingredients
Instructions
  1. Kuori ja pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Keitä n. puoli tuntia kunnes ovat pehmeitä.
  2. Halkaise Scotch Bonnetit ja aja blenderillä soseeksi. Lisää blenderiin vähän jäähtynyt porkkana-sipuli-valkosipuliseos. Lisää joukkoon kuoritut limet, valkoviinietikka sekä mausteet. Surruta tasaiseksi.
  3. Siirrä seos kattilaan, lisää hillosokeri ja keitä n. 15 min ajan koko ajan sekoittaen.
  4. Purkita pyree kuumana puhtaisiin, uunissa 120-asteessa vähintään 30 min ajan kuumennettuihin purkkeihin ja kiehauta purkkien kannet kiehuvassa vedessä. Sulje kannet tiukkaan ja anna jäähtyä.
  5. Ja eikun syömään...
Share this Recipe
Powered by WP Ultimate Recipe